Cea mai bună grădiniță este aceea care se apropie cel mai mult de cerințele tale. Nu există grădiniță sau școală perfectă, însă noi mereu căutăm cea mai bună opțiune pentru copii noștri! De cele mai multe ori evaluăm grădinițele în funcție de experiența noastră personală: dacă tot ce ne aducem aminte din perioada copilăriei noastre este vestiarul, atunci primul lucru asupra căruia ni se va îndrepta atenția, va fi locul de schimbat/îmbrăcat al grădiniței vizitate. Alții detestau activitățile academice de orice fel, așa că vor căuta pentru copiii lor o grădiniță în care copilul să-și poată alege singur ocupația, cum ar fi să coloreze niște planșe de desenat cu eroii îndrăgiți și doar după să revină la repetarea cuvintelor noi. De fapt, părinții aleg pentru copii grădinița la care ar fi vrut să meargă ei înșiși când au fost mici!

Totuși, cerințele de bază pentru o grădiniță țin de program, locație și cost. Să ne imaginăm că ai găsit o grădiniță aproape perfectă (copiii sunt veseli, îți place meniul, educatoarea îi învață poezii scurte pentru copii, grădinița e spațioasă, dotată cu mobilier nou, etc.), însă durează 45 minute să ajungi acolo, fără a pune la socoteală blocajele din traficul de dimineață. Copilul ar petrece aproximativ 2 ore pe zi în mașină, plictiseală mare, nu?! Însă grădinița de lângă bloc are grupa prea mare, cu mulți copii, de vârste diferite, iar al tău e timid și sigur nu s-ar integra.

Grădinița nu-i lucru de joacă! Este baza experiențelor educaționale pe care copilul tău le va trăi în următoarele două decenii. Acum își dezvoltă abilitățile sociale, cum să împartă lucruri, cum să-și aștepte rândul, cum să interacționeze cu ceilalți colegi de grupă, alături de primele noțiuni de matematică și citire. 

Ți-am pregătit aici ai o listă de grădinițe la alegere, pentru ca să găsești cea mai bună grădiniță, potrivită copilului tău. Acordă puțin timp și energie acestui proiect, încearcă să-l privești ca fiind similar găsirii unui nou loc de muncă și atunci vei ști ce pași urmează să faci!